Voetreflexzonetherapie

In de fysiotherapie werd het al kort aangestipt: alles wat zich in / op het lichaam bevindt, wordt weerspiegeld op de voeten. Waar fysiotherapie zich vooral richt op de plaats waar de klachten tot uiting komen, direct op het lichaam, gaat de voetreflexzonetherapie dieper in op de plaats waar de diverse lichaamslocaties worden weerspiegeld op de voeten.

Heeft u lichamelijke of mentale klachten, dan is dit een teken dat er ergens in het lichaam blokkades zijn; het lichaam is uit balans.

Elk lichaam heeft een fantastisch zelfgenezend vermogen. Maar door diverse oorzaken (zoals verkeerde houding, medicijngebruik, spanning, (werk)druk maar ook door voeding en mentale problemen) kunnen blokkades ontstaan waardoor het lichaam niet (of minder) in staat is om zichzelf te herstellen/genezen. Deze blokkades kunnen tot gevolg hebben dat er bepaalde klachten kunnen ontstaan in het lichaam. Voetreflexzonetherapie heeft invloed op het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en probeert zo het lichaam weer in balans te krijgen.

Stimulatie van deze blokkades op de voet, middels drukpuntmassage, zorgt ervoor dat blokkades verminderd kunnen worden of zelfs opgeheven waardoor de doorbloeding en energiedoorstroming verbetert evenals de afvoer van afvalstoffen. Op deze manier krijgt het lichaam een zetje om ‘aan het werk te gaan en waar mogelijk te herstellen’. Wanneer (volledig) herstel niet mogelijk is, bijvoorbeeld door een chronische ziekte of aandoening, dan kan voetreflexzonetherapie een goede invloed hebben op het voorkomen/verminderen van complicaties of bijkomende klachten.

De voetreflexzonetherapie kan op deze manier toegepast worden bij diverse lichamelijke en mentale klachten (acuut of chronisch), bij zowel jong als oud. Ook als aanvulling op uw reguliere behandeling elders, kan deze therapie goed worden toegepast. Het is een veilige en ontspannende behandeling, dus kan de behandeling ook dienst doen als rustpunt in een druk bestaan.

welkom3